İnce pizza hamuru nasıl hazırlanır ve pişirilir?
İnce ve çıtır bir pizza hamurunun sırları: malzeme oranlarından mayalanma sürecine, hamur açma tekniklerinden pişirme püf noktalarına kadar her detayı keşfedin. Mükemmel pizza yapmanın incelikleri bu rehberde bir araya geliyor.
İnce Pizza Hamuru Tarifi ve Pişirme Yöntemleri
Malzemeler (2 adet orta boy pizza için):
- 250 gram un
- 150 ml ılık su
- 7 gram instant maya (1 paket)
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlık Aşamaları:
- Ilık suya şeker ve mayayı ekleyip 5 dakika bekletin
- Unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın
- Maya karışımını, tuzu ve zeytinyağını ekleyin
- Yavaşça karıştırarak ele yapışmayan bir hamur elde edin
- Hamuru 10 dakika yoğurun ve üzerini kapatarak 1 saat mayalanmaya bırakın
Hamur Açma Tekniği:
- Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölün
- Un serptiğiniz tezgahta merdane ile incecik açın
- Kenarlarını parmak uçlarınızla hafifçe kaldırarak kalınlaştırın
Pişirme Yöntemleri:
- Fırını 250°C'de önceden ısıtın
- Pizza taşı veya ters çevrilmiş tepsi kullanın
- Hamuru yağlı kağıt üzerine yerleştirin
- Sos ve malzemeleri hızlıca yerleştirin
- 8-12 dakika pişirin, kenarlar altın rengi olana kadar
Püf Noktaları:
- Hamuru çok fazla unlamaktan kaçının
- Malzemeleri ince ve az miktarda kullanın
- Pizzayı fırının alt kısmında pişirin
- Piştikten sonra 2-3 dakika dinlendirin
|