Küçük pizza hamuru nasıl hazırlanır ve pişirilir?

Evde kolayca hazırlanabilecek küçük pizza hamurunun tüm sırları: doğru malzeme oranlarından mayalanma sürecine, şekillendirme tekniklerinden pişirme püf noktalarına kadar adım adım bir yolculuk.

21 Kasım 2025

Küçük Pizza Hamuru Hazırlama ve Pişirme Rehberi


Malzemeler (2-3 kişilik):

  • 250 gram un
  • 150 ml ılık su
  • 7 gram instant maya (1 paket)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlık Aşamaları:


  • Ilık suya şeker ve mayayı ekleyip 5-10 dakika bekletin
  • Unu derin bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın
  • Maya karışımını, tuzu ve zeytinyağını ekleyin
  • Yavaşça karıştırarak ele yapışmayan bir hamur elde edin
  • Hamuru 8-10 dakika yoğurun
  • Üzerini örtüp ılık bir yerde 1-1.5 saat mayalanmaya bırakın

Şekil Verme:


  • Mayalanan hamuru hafifçe unlanmış tezgahta açın
  • İnce veya kalın kenarlı olacak şekilde şekillendirin
  • Pizza tepsisine veya taşına yerleştirin

Pişirme Teknikleri:

  • Fırını 220-240°C önceden ısıtın
  • Hamurun üzerine sos ve malzemeleri ekleyin
  • 10-15 dakika pişirin veya kenarlar altın rengi olana kadar
  • Fırından çıkarıp 2-3 dakika dinlendirin

İpuçları:

  • Hamur ne kadar çok mayalanırsa o kadar lezzetli olur
  • Pizza taşı kullanırsanız daha çıtır bir taban elde edersiniz
  • Malzemeleri aşırı yüklememeye dikkat edin

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Ekmek Pizzası Tarifi ve Malzemeleri
Ekmek Pizzası Tarifi ve Malzemeleri
Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Karışık Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Karışık Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Mini Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Mini Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Margarita Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Margarita Pizza Tarifi ve Malzemeleri
;