Oktay usta ile evde lezzetli pizza nasıl yapılır?

Oktay Usta'nın deneyimleriyle harmanlanmış bu pizza tarifi, ev mutfağınızda profesyonel sonuçlar almanızı sağlayacak. Malzeme seçiminden pişirme tekniklerine kadar tüm inceliklerle, çıtır kabuğu ve lezzetli sosuyla unutulmaz bir pizza deneyimi sizi bekliyor.

21 Kasım 2025

Oktay Usta'nın Ev Yapımı Pizza Tarifi


Oktay Usta'nın tavsiyeleriyle evde profesyonel tadında pizza yapmak sandığınızdan daha kolay! İşte adım adım lezzetli pizza tarifi:

Malzemeler (2 adet orta boy pizza için):

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sos İçin:


  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kutu domates püresi
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
  • Tuz, karabiber

Üzeri İçin:


  • 200 gr mozzarella peyniri
  • 100 gr kaşar peyniri
  • Sucuk, salam, sosis (isteğe bağlı)
  • Mantar, biber, zeytin (isteğe bağlı)

Hazırlık Aşamaları:

  • Maya hazırlama: Ilık suya şekeri ekleyip mayayı üzerine serpin. 5-10 dakika kabarmasını bekleyin
  • Hamur yoğurma: Unu derin bir kaba alın, ortasını havuz şeklinde açın. Maya karışımını, tuzu ve zeytinyağını ekleyip yavaşça karıştırın
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun (yaklaşık 10-15 dakika)
  • Hamuru yağlanmış kaba alıp üzerini nemli bezle örterek 1-1.5 saat mayalanmaya bırakın

Sos Hazırlığı:

  • Zeytinyağını tavada ısıtın, ince doğranmış sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun
  • Domates püresini, baharatları ekleyip 10-15 dakika kısık ateşte pişirin

Pizza Yapımı:

  • Fırını 220°C'ye ısıtın
  • Mayalanmış hamuru iki eşit parçaya bölün
  • Tezgaha un serpip hamuru pizza tepsisinin boyutunda açın
  • Tepsiyi yağlayıp hamuru yerleştirin
  • Hazırladığınız sosu hamurun üzerine yayın
  • Rendelenmiş peynirleri ve diğer malzemeleri ekleyin
  • Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin

Oktay Usta'nın Püf Noktaları:

  • Hamur ne kadar iyi yoğurulursa pizza o kadar iyi kabarır
  • Maya kesinlikle sıcak suyla temas etmemeli
  • Pizzayı fırının alt rafında pişirin
  • Peyniri en son eklemek daha güzel erimesini sağlar
  • Fırın taşı kullanırsanız daha çıtır bir taban elde edersiniz

Afiyet olsun! Bu tarifle evinizde pizzacı tadında nefis pizzalar yapabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Ekmek Pizzası Tarifi ve Malzemeleri
Ekmek Pizzası Tarifi ve Malzemeleri
Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Karışık Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Karışık Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Mini Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Mini Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Margarita Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Margarita Pizza Tarifi ve Malzemeleri
;