Yumuşacık pizza tarifi nasıl yapılır?

Ev yapımı pizzanın en yumuşak halini hazırlamak için adım adım ilerleyen bu tarif, misafirlerinizi etkileyecek veya aile sofralarınıza lezzet katacak bir rehber sunuyor. Malzeme listesinden pişirme tekniklerine kadar her detay, kusursuz bir pizza deneyimi için özenle hazırlandı.

21 Kasım 2025

Yumuşacık Pizza Tarifi: Evde Lezzet Şöleni


Malzemeler (2-3 kişilik):

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı süt (opsiyonel, yumuşaklık için)

Sos İçin:


  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet domates (rendelenmiş)
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
  • Tuz, karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri İçin:


  • 200 gr rendelenmiş mozzarella peyniri
  • 50 gr kaşar peyniri
  • Sucuk, sosis, mantar, biber (tercihe bağlı)

Yapılışı:

1. Hamur Hazırlığı:

  • Ilık suya maya ve şekeri ekleyip 5 dakika bekletin (köpürme olacak)
  • Unu derin bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın
  • Maya karışımını, zeytinyağını, tuzu ve sütü ekleyip yavaşça karıştırın
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun (10-15 dakika)

2. Mayalama:

  • Hamuru yağlanmış kaba alıp üzerini nemli bezle örtün
  • Sıcak bir yerde 1-1.5 saat mayalanmaya bırakın (iki katına çıkacak)

3. Sos Hazırlığı:

  • Tüm sos malzemelerini küçük bir tencerede kaynayana kadar pişirin
  • Kıvam alınca ocaktan alıp soğumaya bırakın

4. Şekil Verme:

  • Mayalanan hamuru hafifçe unlanmış tezgaha alıp ikiye bölün
  • Yuvarlak şekil verip incecik açın (kenarları kalın bırakın)
  • Yağlanmış pizza tepsisine yerleştirin

5. Pişirme:

  • Önceden 220°C'de ısıtılmış fırında hamuru 5 dakika ön pişirin
  • Çıkardıktan sonra sosu sürün, malzemeleri dizin
  • Tekrar fırına verip 15-20 dakika pişirin (peynirler eriyip kızarana kadar)

Püf Noktaları:

  • Hamuru çok fazla unlamayın, yoksa sertleşir
  • Maya için su ısısı çok önemli (parmağınızı yakmayacak sıcaklıkta olmalı)
  • Malzemeleri çok kalın koymayın, hamur pişmeyebilir
  • Fırınınızın alt-üst ayarını kullanın

Servis Önerisi:

  • Pizzayı fırından çıkar çıkmaz dilimleyin
  • Üzerine taze fesleğen yaprakları serpebilirsiniz
  • Zeytinyağı ve kekikle servis yapabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Ekmek Pizzası Tarifi ve Malzemeleri
Ekmek Pizzası Tarifi ve Malzemeleri
Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Karışık Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Karışık Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Mini Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Mini Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Margarita Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Margarita Pizza Tarifi ve Malzemeleri
;