Ekmekten pizza nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Bayat ekmekleri lezzetli bir atıştırmalığa dönüştürmenin pratik yolu: minimum malzemeyle hazırlanan, fırında çıtır çıtır pişen ekmek pizzalar. Acil durumlarda kurtarıcı olan bu tarif, öğle yemeği veya akşam atıştırmalığı için ideal bir seçenek sunuyor.

21 Kasım 2025

Ekmekten Pratik Pizza Tarifi


Malzemeler:

  • 4 dilim bayat ekmek (tercihen taze de olabilir)
  • 4 yemek kaşığı domates sosu veya salça
  • 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
  • 8-10 dilim sucuk veya salam
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
  • 1 çay kaşığı kekik
  • İsteğe bağlı: mantar, biber, zeytin vb.

Hazırlanışı:


  • Ekmek dilimlerini hafifçe ıslatın (çok fazla değil)
  • Fırını 200 derecede ısıtmaya başlayın
  • Ekmek dilimlerinin üzerine domates sosunu eşit şekilde yayın
  • Üzerine sucuk/salam dilimlerini yerleştirin
  • Rendelenmiş peyniri ekmeklerin üzerine serpin
  • Kekik ve fesleğeni üzerine serpiştirin
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizin
  • 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin
  • Peynirler eriyip kızarınca fırından alın

Püf Noktaları:


  • Ekmekleri çıtır kalması için çok ıslatmayın
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt sererseniz yapışmaz
  • Ekmek dilimlerini ince keserseniz daha çıtır olur
  • İsteğe göre üzerine pul biber veya karabiber ekleyebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın
  • Yanına ayran veya meşrubat iyi gider
  • Üzerine taze fesleğen yaprakları serpebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Ekmek Pizzası Tarifi ve Malzemeleri
Ekmek Pizzası Tarifi ve Malzemeleri
Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Karışık Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Karışık Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Mini Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Mini Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Margarita Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Margarita Pizza Tarifi ve Malzemeleri
;