Evde ince pizzanın en lezzetli tarifi nedir?
İnce hamurun çıtır dokusunu, özenle hazırlanmış sosun lezzetini ve taze malzemelerin uyumunu bir arada sunan ev yapımı pizza, doğru tekniklerle restoran kalitesinde sonuçlar verebiliyor. İşte mükemmel ince kenarlı pizza hazırlamanın tüm incelikleri ve denenmiş tarif detayları.
Evde İnce Pizza Yapmanın Püf Noktaları ve Lezzetli Tarifi
Hamur İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sos İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 400 gr domates püresi
- 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri İçin
- 200 gr rendelenmiş mozzarella peyniri
- 100 gr dilimlenmiş pepperoni veya sucuk
- 1/2 su bardağı doğranmış mantar
- 1/4 su bardağı siyah zeytin
- Taze fesleğen yaprakları
Hazırlanışı
- Ilık suya şeker ve mayayı ekleyip 5 dakika bekletin
- Unun ortasını havuz yapıp mayalı suyu ekleyin
- Tuz ve zeytinyağını ilave edip yoğurun
- Hamuru 1 saat mayalanmaya bırakın
- Sos için tüm malzemeleri karıştırıp pişirin
- Mayalanan hamuru ince açın ve tepsiye yerleştirin
- Üzerine sosu sürüp malzemeleri dizin
- 220°C fırında 15-20 dakika pişirin
Lezzet Sırları
- Hamuru mümkün olduğunca ince açın
- Fırını önceden ısıtın
- Peyniri en son ekleyin
- Taze malzemeler kullanın
- Pizzayı fırın taşında pişirin
|