Evde sebzeli pizza nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Taze sebzelerle hazırlanan nefis bir ev yapımı pizzanın sırrı, mükemmel hamur kıvamı ve doğru pişirme tekniğinde gizli. Bu tarif, renkli biberlerden mantarlara kadar mevsimin en taze lezzetlerini bir araya getirerek hem göze hem damağa hitap eden bir şölen sunuyor.

21 Kasım 2025

Evde Sebzeli Pizza Tarifi


Malzemeler (2-3 kişilik):

  • 2 su bardağı un
  • 1 paket instant maya (veya 20g yaş maya)
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Sos İçin:


  • 2 adet domates (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • Tuz, karabiber

Sebzeler:


  • 1 adet yeşil biber (julienne doğranmış)
  • 1 adet kırmızı biber (julienne doğranmış)
  • 1 adet soğan (ince halka doğranmış)
  • 5-6 adet mantar (ince dilimlenmiş)
  • Zeytin (dilimlenmiş)
  • Mısır (haşlanmış)

Üzeri İçin:

  • 200 gr rendelenmiş mozzarella peyniri
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
  • Zeytinyağı

Hazırlanışı:

1. Hamur Hazırlığı:

  • Ilık suya şeker ve mayayı ekleyip 5 dakika bekletin
  • Unu bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın
  • Maya karışımını, tuzu ve zeytinyağını ekleyip yoğurun
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin
  • Hamuru top şekline getirip üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın

2. Sos Hazırlığı:

  • Rendelenmiş domates, sarımsak, salça ve baharatları bir kasede karıştırın

3. Pizza Hazırlığı:

  • Fırını 200°C'de ısıtmaya başlayın
  • Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölün
  • Hamuru unlanmış tezgahta pizza tepsisinin boyutunda açın
  • Tepsiyi yağlayıp hamuru yerleştirin
  • Hazırladığınız sosu hamurun üzerine yayın
  • Mozzarella peynirini serpiştirin
  • Doğranmış sebzeleri dilediğiniz gibi yerleştirin
  • Üzerine biraz zeytinyağı ve kekik serpin

4. Pişirme:

  • Önceden ısıtılmış 200°C fırında 15-20 dakika pişirin
  • Peynirler eriyip kenarlar altın rengi olunca fırından alın
  • 5 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın

İpuçları:

  • Hamuru daha ince ve çıtır istiyorsanız daha uzun süre açabilirsiniz
  • Sebzeleri önceden sote ederek daha lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz
  • Pizzanın altının çıtır olması için pizza taşı kullanabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Ekmek Pizzası Tarifi ve Malzemeleri
Ekmek Pizzası Tarifi ve Malzemeleri
Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Karışık Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Karışık Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Mini Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Mini Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Margarita Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Margarita Pizza Tarifi ve Malzemeleri
;