Pastane Tadında Pizza Poğaça Tarifi
Malzemeler:
- 4 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (akı üzeri için, sarısı hamura)
Pizza Sosu İçin:
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kekik
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
İç Malzeme:
- 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
- 100 gr sucuk (dilimlenmiş)
- 100 gr salam (küp doğranmış)
- 1/2 su bardağı siyah zeytin (doğranmış)
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
- Çörek otu
Hazırlanışı:
- Derin bir kabın içerisine un, maya, şeker ve tuzu ekleyip karıştırın
- Ortasını havuz şeklinde açıp ılık süt, ılık su, sıvı yağ ve yumurta sarısını ekleyin
- Tüm malzemeleri yavaşça karıştırarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin
- Hamurun üzerini streç film ile kapatıp sıcak bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakın
- Bu sırada pizza sosu için tüm malzemeleri karıştırıp hazırlayın
- Mayalanan hamuru tezgaha alıp hafifçe un serperek açın
- Açtığınız hamurun üzerine pizza sosunu sürün
- Rendelenmiş kaşar peyniri, sucuk, salam ve zeytinleri eşit şekilde dağıtın
- Hamuru rulo şeklinde sarın ve 2-3 cm kalınlığında dilimler kesin
- Dilimleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin
- Üzerleri için yumurta sarısı ve sütü çırpıp fırçayla sürün
- Çörek otu serperek önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika pişirin
- Altı kızarınca fırından alıp ılınmaya bırakın
Püf Noktaları:
- Hamurun mayalanması için sıcak bir ortam seçin
- İç malzemeleri damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz
- Poğaçaları fırından çıkarır çıkarmaz yemeyin, 10 dakika dinlendirin
- Daha gevrek olmasını isterseniz fırınınızın ızgara ayarında 2-3 dakika tutabilirsiniz
|