Pastane tadında pizza poğaça nasıl yapılır?

Lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için nefis bir pizza poğaça tarifi. Çıtır hamurun içinde eriyen peynir ve sucuk, üzerine sürülen özel sosla birleşerek pastane kalitesinde sonuç veriyor. Pratik hazırlanışı ve püf noktalarıyla bu tarif, misafirlerinize ikram edebileceğiniz veya çay saatlerinizde keyifle tüketebileceğiniz bir lezzet sunuyor.

21 Kasım 2025

Pastane Tadında Pizza Poğaça Tarifi


Malzemeler:

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (akı üzeri için, sarısı hamura)

Pizza Sosu İçin:


  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

İç Malzeme:


  • 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 100 gr sucuk (dilimlenmiş)
  • 100 gr salam (küp doğranmış)
  • 1/2 su bardağı siyah zeytin (doğranmış)

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Çörek otu

Hazırlanışı:

  • Derin bir kabın içerisine un, maya, şeker ve tuzu ekleyip karıştırın
  • Ortasını havuz şeklinde açıp ılık süt, ılık su, sıvı yağ ve yumurta sarısını ekleyin
  • Tüm malzemeleri yavaşça karıştırarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin
  • Hamurun üzerini streç film ile kapatıp sıcak bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakın
  • Bu sırada pizza sosu için tüm malzemeleri karıştırıp hazırlayın
  • Mayalanan hamuru tezgaha alıp hafifçe un serperek açın
  • Açtığınız hamurun üzerine pizza sosunu sürün
  • Rendelenmiş kaşar peyniri, sucuk, salam ve zeytinleri eşit şekilde dağıtın
  • Hamuru rulo şeklinde sarın ve 2-3 cm kalınlığında dilimler kesin
  • Dilimleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin
  • Üzerleri için yumurta sarısı ve sütü çırpıp fırçayla sürün
  • Çörek otu serperek önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika pişirin
  • Altı kızarınca fırından alıp ılınmaya bırakın

Püf Noktaları:

  • Hamurun mayalanması için sıcak bir ortam seçin
  • İç malzemeleri damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz
  • Poğaçaları fırından çıkarır çıkarmaz yemeyin, 10 dakika dinlendirin
  • Daha gevrek olmasını isterseniz fırınınızın ızgara ayarında 2-3 dakika tutabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Ekmek Pizzası Tarifi ve Malzemeleri
Ekmek Pizzası Tarifi ve Malzemeleri
Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Karışık Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Karışık Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Mini Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Mini Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Margarita Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Margarita Pizza Tarifi ve Malzemeleri
;