Tepside kıymalı pizza tarifi nasıl yapılır?

Ev yapımı pizza sevenler için pratik ve lezzetli bir alternatif: tepside hazırlanan kıymalı pizza. Hamurunun yumuşak dokusundan, özel baharatlarla hazırlanan sosuna ve bol malzemeli kıyma harçına kadar her detayıyla misafirlerinizi etkileyecek bir tarif.

21 Kasım 2025

Tepside Kıymalı Pizza Tarifi


Malzemeler (4-6 kişilik):

  • Hamuru için
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Sosu için
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kutu domates püresi (400 ml)
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • Tuz, karabiber
  • Üzeri için
  • 300 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Zeytinyağı

Yapılışı:


1. Hamurun Hazırlanması


  • Ilık suya şeker ve mayayı ekleyip 5 dakika bekletin
  • Unu derin bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın
  • Maya karışımını, tuzu ve zeytinyağını ekleyip yoğurmaya başlayın
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun
  • Üzerini örtüp ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın

2. Sosun Hazırlanması

  • Tüm sos malzemelerini bir kasede karıştırın
  • 10 dakika dinlenmeye bırakın

3. Kıymalı Harç Hazırlığı

  • Soğanı küçük küçük doğrayın
  • Yeşil biberi ince şeritler halinde kesin
  • Tavada zeytinyağını ısıtıp soğanı kavurun
  • Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar pişirin
  • Kimyon, tuz ve karabiber ekleyip 2-3 dakika daha pişirin

4. Pizza Montajı

  • Fırını 200°C'ye ısıtın
  • Mayalanan hamuru tezgaha alıp hafifçe yoğurun
  • Yağlanmış tepsiye hamuru elinizle yayın
  • Kenarlarını biraz kalın bırakın
  • Hazırladığınız sosu hamurun üzerine yayın
  • Kıymalı karışımı eşit şekilde dağıtın
  • Yeşil biber serpiştirin
  • Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine yayın

5. Pişirme

  • Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin
  • Peynirler eriyip kızarana kadar kontrollü pişirin
  • Fırından çıkarıp 5 dakika dinlendirin
  • Dilimleyerek servis yapın

Püf Noktaları:

  • Hamurun mayalanması için sıcak ortam önemli
  • Kıymayı fazla pişirmemeye dikkat edin
  • İsteğe bağlı olarak mantar, mısır veya zeytin ekleyebilirsiniz
  • Tepsiyi fırına vermeden önce altını unlayın

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Editörün Seçtiği
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Ekmek Pizzası Tarifi ve Malzemeleri
Ekmek Pizzası Tarifi ve Malzemeleri
Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Pizza Hamuru Tarifi ve Malzemeleri
Karışık Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Karışık Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Mini Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Mini Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Margarita Pizza Tarifi ve Malzemeleri
Margarita Pizza Tarifi ve Malzemeleri
;